2017-06-15
熊野充滿日式情懷 鰻魚手卷正呀大圍除左踩單車,一般都好少去,但其實大圍站附近都有好多美食,係月台個陣都想逐間食哂,日本野梗係賣飛弗啦睇下餐牌,價錢都唔算太平,但鄰近地鐵站,裝飾雅緻,好寧靜舒適既日式風格,充滿日式情懷,有種辛苦過後,可以好好嘆一餐既感覺蟹籽沙律,天氣咁熱,開胃既涼拌沙律,味道唔錯,兩人份量,好fresh好清新。鹽燒青魚,性價比好,$60幾蚊條,都好香好嫩滑,都幾大條,無加檸檬汁都無腥味,魚還是原汁原味好!魚生分別有基本同特上分,兩人食可以樣樣食d,特上我見人地叫左,賣相非常吸引,下次可以試下,基本都有三文魚、蝦、吞拿魚、八爪魚,唔錯唔錯但個人就貪心d,所以下次要叫特上,更加滿足!三文魚炒飯,份量大碟,唔油膩,都足料,食埋呢個開始飽。呢個真係好正,鰻魚手卷都係$50,好大舊鰻魚係入面,價錢唔算太貴,每啖都咬到。食完再想食呢個都係驚喜之作,炸蘆筍,日式炸物就係炸左都唔覺油膩,會搵返蔬菜balance返!佢特登加d蕃茄汁酸酸地,好夾,有6舊咁多!最後黑芝麻雪糕配上好多粒紅豆,係好多,好正!