2018-09-14
原本4個人去食,比我地坐連枱,我地好正常咁坐4個位啦,之後有熟客黎,坐我地隔離,2個人霸4個位,2個位用黎擺袋。繁忙時間出面仲有人等緊都可以咁坐,個侍應仲同個客講個位係佢既,可以坐得寬落啲。咁之後我地想加多一個人,見佢地既然個位用黎擺袋姐,咪問侍應我地可唔可以再加多個人,個侍應話冇位點加比你,跟住就叫我地調入去5個人坐4人卡位。明明就有位,叫熟客2個人坐3個位都唔係好過份姐,佢地啲袋又唔係特別多,我地夠有袋啦,又唔見你一人比一張櫈我擺咁調位果時我都有講左句,明明就有位,個侍應唔知聽唔聽到,冇特別理我啦。之後我地再叫野食,因為坐最入,我怕冇人睇到,咪舉到隻手好高,熟客個侍應明明睇到我舉手,但扮睇唔到,唔理我仲再即刻背住我地,我嬲嬲地勁大聲講唔該,個個都望過黎,果個侍應都冇諗過黎,最後咪另一個男侍應過黎囉。咁既態度做熟客生意夠晒啦,我唔會再食囉
咁既態度做熟客生意夠晒啦,我唔會再食囉