2019-03-09 116 views
今日同朋友上深圳,咁岩朋友係住係大埔,所以我就入左黎同佢食個早餐先走,佢推介左我食一間食粥粉麵既店到食早餐,佢平時都成日黎食野。呢到有好多唔同既粥品,岩哂我,呢排成日出街食啲重口味既野,終於可以食返啲清啖既野食清下腸胃。除左有粥粉麵之外,阿姐仲會企係店面都賣小食。入面係小店既設計,但唔會好逼。我地入到去,就叫左碗皮蛋鹹肉粥,加7蚊有四條腸粉。皮蛋鹹肉粥大大碗,入面好足料,唔錯!腸粉就要哂咁多醬,正常水準!咁多腸粉只需要7蚊,幾抵食!至於我朋友,佢就有啲肚餓,所以就冇食粥,食左呢度既車仔麵。呢度既車仔麵有好多餸可以選擇!我朋友就揀左粗麵、通菜同埋咖哩魚蛋!佢啲魚蛋都幾彈牙,同埋碗麵夠大碗,性價比唔錯。
除左有粥粉麵之外,阿姐仲會企係店面都賣小食。

入面係小店既設計,但唔會好逼。

腸粉就要哂咁多醬,正常水準!咁多腸粉只需要7蚊,幾抵食!
  • 車仔麵