2019-07-04 166 views
熱石牛排係香港興左好一排,一直未去試,今次就決定自己一個去獨食。一黎到,因為自已獨食既關係,就去坐左係窗邊睇下街景咁。環境都唔錯,睇落開左唔算耐,周圍都幾乾淨。我點左無骨牛小排,套餐,無張添加。佢好快就送左沙拉黎,椰菜為主,醬汁有兩種,自已隨便落。其實我都幾鐘意呢種自已黎既方式,對自己口味一啲。牛排送上黎之前,就拎左個圍裙俾我,話我著白色衫,怕我彈到一身都係,都幾好幾貼心。呢度黎個溫馨提示,佢食牛排都有一個自助既調味料吧,俾你自已任選。種類仲好多,有十種左右,當然佢有廚師推介同客戶推介兩種建議,但心大心細既我都係呢啲醬料面前猶豫左好一陣。所以,建議大家,上牛排之前就好去選醬汁啦,唔係搞得太耐就怕牛排太熟啦。黎到主菜—牛排。我點既係300g既份量,個人覺得呢個份量絕對夠鐘意食肉既女士們食。但如果你係男既,我反而建議你點兩種200g既牛排,一黎價錢同400g既差唔多,甚至再少啲,二黎又可以試多種牛排,三黎可以食飽啲。我覺得咁樣會更夠喉。牛排既口感方面,我覺得都十分唔錯,啖啖肉之餘,我聽足侍應建議,食一啖先切一啖,而唔會好似平時咁一次過切曬,咁就避免左肉汁流失,同熟到老曬既問題啦。味道方面,

我點左無骨牛小排,套餐,無張添加。

味道方面,我覺得牛排同佢張紙建議既醬汁都幾夾,陪起上黎好食好多,而且可以試多種口味。而我個人覺得辣味噌最濃味,岩曬重口味人士。

總括黎講,呢一餐我都幾滿意,食物唔錯之外,職員都好親切,主動話你知點食先最好食,唔使我食錯方法,浪費曬啲錢同塊牛排。
  • 無骨牛小排