2017-02-15 1034 views
大埔熟食中心 上面有好多 大排檔粥粉麵飯燒味小菜乜都有, 今日三兩知己想食下小炒決定試下釗記點心小廚, 其實我 都好鍾意食大排檔貪佢夠鑊氣而且夠嘈夠熱鬧 同朋友開心起上嚟 大聲左都唔使驚嘈到人😂, 感覺會比較痛快。餐牌上 雖然款式唔係好多但係一般大眾小炒佢都有齊曬,而且 價錢都算合理。我哋點咗個 鹵水拼盤 , 有 大腸,鵝腸,紅腸,豬耳, 墨魚, 豬腩肉,很足料, 而且很大碟。就是略嫌 炆得不夠腍, 唔係好夠入味, 不過以105蚊呢個價錢呢個質量還是可以接受的。魚香茄子煲 送飯一流, 味道有點偏咸,如果可以再辣啲就啱曬我口味啦😌菠蘿 咕嚕肉 ,係我嘅最愛,每次去親大排檔我必定會點呢一道小菜, 最愛佢酸酸甜甜很醒胃👍👍