2021-07-13 1205 views
而家日日都咁熱,出街食飯真係好辛苦,咁啱前排經過蘇杭街, 有間素食店經常排長龍, 不如就買外賣試下啦。素食店主打外賣,有2, 3餸飯賣, 有伊麵, 粥等等。 大家唔知想食乜野, 可以喺大玻璃前望下有咩好餸食,再去落單。是日餐單青炒菜心鮮茄炒蛋豆腐紫薯粥南瓜甘荀粟米湯青炒菜心, 正正常常, 不過炒得幾好味, 菜心新鮮,嫩綠爽口。鮮茄炒蛋,份量好多,蕃茄清甜,蛋味濃, 又有蛋汁, 酸酸甜甜,夏天食開胃食神。豆腐,豆味濃,有小小硬身,似麻布豆腐。南瓜甘荀粟米湯, 呢個湯超好飲, 清甜好味, 好似有肉煲過咁, 其實應該係用腰果出哂味,如果可以我可以飲多3碗。 揾唔到食素都可以食得咁精彩。

是日餐單
青炒菜心
鮮茄炒蛋
豆腐
紫薯粥
南瓜甘荀粟米湯

豆腐,豆味濃,有小小硬身,似麻布豆腐。

TakeAway