為了同愛麗絲一齊尋找香港既隱秘美食,今次佢地就去到美食集中地既大坑搵下有咩滋味既野食啦。我地就晏就既時侯黎到啦,見到超多好似好好食既餐廳,愛麗絲見到咁多好野食,真係開心到差少少癡左線話雖如此,我地今次係有好明確既目標係要食墨西哥菜其實就係愛麗絲望見電視機上既墨西哥就迫左小新同佢一齊試lu  我梗係即刻google下有咩吸引既墨西哥餐廳啦,咁岩就俾我發現到呢間幾有藝術氣息既Andy's Garage一入到去坐低個陣,就會有一個印巴籍既待應serve我地啦,佢服務都相當熱情,會主動介紹墨西哥菜既特色俾我地,又會推介我地可以試啲咩菜,對於對墨西哥菜全沒認知既小新黎講真係救星 佢既菜分為 湯 頭盤 6種墨西哥食物配搭唔同醬料和肉類 各色各樣既漢堡 仲有意大利飯,意粉同埋pizza可以食。我地山長水遠黎到就梗係食墨西哥野啦頭盤方面,就叫左愛麗絲既至愛~~mexican 雞翼墨西哥雞翼有好多香料係雞翼上面,而且炸得好脆身,但又唔會食到粉;加上落左好多既香料,食起黎又熱又香,真係令人口水係咁流附上既千島醬,甜甜地,可以足和香料既辛辣味,更加適合香港人。pizza 方面就叫左一個Andy's Que
話雖如此,我地今次係有好明確既目標係要食墨西哥菜
其實就係愛麗絲望見電視機上既墨西哥就迫左小新同佢一齊試lu
,會主動介紹墨西哥菜既特色俾我地,又會推介我地可以試啲咩菜
,對於對墨西哥菜全沒認知既小新黎講真係救星
。我地山長水遠黎到就梗係食墨西哥野啦
頭盤方面,就叫左愛麗絲既至愛~~mexican 雞翼

pizza 方面就叫左一個Andy's Queen Pizza ,材料主要係巴馬火腰片和芝士
整體黎講,芝士味好濃,巴馬火腰片分量亦都好豐富,好飽肚
(ps. 愛麗絲原來係好鍾意食巴馬火腰片,不過我就唔覺有咩特別
)。英中不足既係佢有啲餅就烤焦左,好苦
,希望下次可以加以改善
終於去到今日既焦點,就係兩款既墨西哥菜

愛麗絲就叫左款 Big Burritos ,係用墨西哥簿餅包住芝士,牛油果醬 和埋一款既主食,愛麗絲就選擇左ground chorizo辣肉腸
。簿餅唔厚,中等質素,冇太大驚喜。
之不過呢個菜真係愈食愈辣;愈辣愈好食
。佢唔好個好攻鼻既辣,而係有少少既甜味,令人忍唔住食多兩啖

之不過,我地食多兩啖都頂唔順咁辣
不過,好彩佢有俾千島醬和牛油果醬我地
我地會食一啖就塗上少少既千島醬,少左辣味,多左甜味,即刻易入口左

不過,如果係唔多鍾意食辣既朋友,可能就唔好食辣肉腸
小新自己就叫左Npchos,佢就附上啲好脆身既玉米片,可以俾我地夾住個菜食啦。
 咁個菜本身就附上左tandoori chicken 啦,佢就用個鐵盤上既,相當保溫
不過略為太油,如果直接食個菜既話,就會成口油,一定要用玉米片夾住食,先唔會咁油
 但係整體黎講,都係好食
2015-09-19