2008-08-11
今日相約了一班豬朋狗友品嘗池畔BBQ。今次食後感麻麻,龍蝦和龍蝦湯叫做不錯,連生蠔都無,仲有歎慣冷氣的我食到一身汗。最後因為太熱根本無胃口,攪到我要吃宵夜!以這個價錢和食物質素應該唔會再幫襯,不過同班豬朋狗友吹下水都過了個愉快的晚上,環境的確很正(如果唔係太熱)BBQ係由酒店廚師主理,但因為太熱,見到佢又燒到熱辣辣,失去胃口。只試了件牛仔骨(我覺得佢用梳打粉醃到肉太軟)、豬肉腸(唔好味)、羊肉腸(Yummy)。而我對面對兩位人兄就不停食燒蒜頭(所以應該不錯)。池畔BBQ本應幾浪漫幾寫意,但我地這班潮語人就嫌熱了!有龍蝦叫做值回票價一點,個海鮮湯就相當不俗,但喝完更加熱到噴火。佢仲有沙律吧、凍肉、芝士和鵝肝醬等,但沙律吧麻麻,以5星酒店來說真係馬虎點。甜品方面,試了我檸檬卷蛋,幾正,個蛋糕底很軟。但個草莓拿破崙就麻麻,個酥皮做得唔得。價錢:星期一至四 成人$490/小童$320星期五至日及公眾假期 成人$520/小童$320
價錢:星期一至四 成人$490/小童$320
星期五至日及公眾假期 成人$520/小童$320