2009-09-25 20 views
回港這半年來大家都各有各忙,終於有個星期日relax下喇~兩個人一照早嘆完個早餐,由大圍踩到去大埔交車,去埋火車博物館映相.前前後後就用左大半日喇.坐起bus度又餓又累,約了家人起佐敦等,由車站行到餐廳只需5分中.餐廳並不起眼,分分中走漏眼~6點半餐廳入面得一大班跳緊舞既印尼人,聽老闆講佢地借用了半個場來慶祝新婚之喜.大家都跳得好開心,但係好嘈.......我地又book左今晚唔轉地方咯.餐廳沒有豪裝,有一種峇里感覺.是日餐單都係睇openrice介紹:- 粟米餅>> 應該係粟米球,香口,粟米好甜但係好油. 牛豬拚>> 我地選了牛同豬每樣三串.就咁望分唔到牛同豬,點埋沙嗲醬好惹味.熱帶地方做串燒一向都很出色. 蜜糖雞翼>> 唔算入味,但係我無雞不歡,食左兩隻! 東巴牛肉>> 必叫!係幾好食既,個醬汁第一次食.不過好肉...係咪牛腩呢?..有d痴牙. 黃薑飯>> 個個都話要試下我地都唔執輸.可能已經太熱氣喇,個飯唔係幾食得落.薑味都幾重,都可以試下~ 牛肚湯>> 平時都係飲黑椒豬肚湯咋~有d咸
回港這半年來大家都各有各忙,終於有個星期日relax下喇~

是日餐單都係睇openrice介紹:-
粟米餅>> 應該係粟米球,香口,粟米好甜但係好油.
蜜糖雞翼>> 唔算入味,但係我無雞不歡,食左兩隻!
牛肚湯>> 平時都係飲黑椒豬肚湯咋~有d咸,同埋我覺得好重味精.
竹葉包辣魚>> 嘩,辣到食唔到第二口!!仲要有兩條添~~~食完舌頭冇晒知覺呀慘..

可能樣樣野都好油好炸,五個大人都食唔晒.

食完今餐個喉嚨要休息一下,飲番幾杯涼茶先得★
$80 (Dinner)
Celebration
Anniversary