2019-03-31
前菜有沙律,湯是磨菇湯,另外我們各加$12要左個特飲,石榴特飲同野莓乳酸特飲。友蠔食DIY生蠔@牛油蒜蓉汁 $128,生蠔上枱時是可即時食用的,亦可以即生蠔在熱石板上煎至自己心水的生熟度,套餐配是日前菜、湯同白飯任添任食。生蠔係珍寶size超級巨型,上台時已經哇哇聲,我喜歡食熟蠔,所以放了在熱石板上燒,出晒煙,熱度可以煮成十成熟,好新鮮肥美,脹卜卜好滿足。另外叫左個熱石板推介,澳洲和牛有優惠 $288就有400g,有兩塊和牛在熱石板上,熱辣辣小心油會彈到,可以帶上圍裙。牛扒上碟時只有一成熟,可以切開煮自己喜歡的生熟度,我喜歡熟,朋友喜歡生。入口好香牛味,又不會過韌。可惜的是餐廳環境迫狹,坐得不太舒服,但第一次吃熱石板燒的體驗還是不錯。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨