2020-06-25 27 views
約咗朋友去尖沙咀行街,行到攰攰哋就去咗厚福街搵嘢食,行到街尾見到呢間野郎stone,主打石燒。門面幾吸引,好有日式風味。落單可以在門口先購票,餐牌一目了然,有各類牛,黑豚肉,羊架。部份肉類有分三個價錢,提供不同的重量給顧客選擇。加$30可轉套餐,有湯,沙律,飯/意粉/薯蓉及汽水一罐。餐廳內部乾淨整潔👍🏻我點了肩胛肉眼,廚師會先煮到一成熟然後立即上枱,食客可自行調校熟的程度,亦有一張廚房紙蓋上以防油花濺起,夠細心!超大塊肉眼,用黑椒和蒜片輕輕煎過,未食已經聞到好香侍應提醒我肉眼要盡快食,我趕快切開,內裏肉質呈粉紅色,油花分布亦均勻,牛味夠濃,個人覺得不需另加加調味料已經好味。我喜歡食五成熟的牛,就一次過切晒成塊牛,因為塊熱石真的好熱,如果不把牛拿出來,會好快熟透。所以記得因應個人喜好,把握好烹調的時間。肉眼肉質夠稔,五成熟夠嫩,外層鎖住肉汁,撈飯食一流!沙律是日式麻醬椰菜,夠清新及可以添加的。整體覺得價錢合理,食物質素不錯,下次會再來試其他。

門面幾吸引,好有日式風味。

餐廳內部乾淨整潔👍🏻

超大塊肉眼,用黑椒和蒜片輕輕煎過,未食已經聞到好香

肉眼肉質夠稔,五成熟夠嫩,外層鎖住肉汁,撈飯食一流!

沙律是日式麻醬椰菜,夠清新及可以添加的。

整體覺得價錢合理,食物質素不錯,下次會再來試其他。
Type of Meal
Dinner