2019-07-03 118 views
最近朋友想食牛肉,所以我地就來尖沙咀穩牛肉食,見到呢一間幾特別,叫熱石牛,第一次聽都沒有試過,所以就決定入來試試新野。舖面雖然不算很大,不過勝在座位闊落,坐得幾舒服,座窗邊仲可以睇到街景,景觀不錯。我地一坐低就開始點野食物,值得一讚的事,呢度點餐好環保,使用可擦的走個筆劃。餐牌上有4種牛比我地揀,包括牛肩胛,西冷,牛柳同無骨牛小排,呢個外面還少見。我地揀左牛肩胛同無骨牛小排套餐。揀完牛肉,我地就到自助檯拎醬汁,醬汁有芥末,燒肉汁,日式醋等。我就揀左芥末汁。不久,牛就上菜了,餐廳好貼心,怕我地被彈到件衫,所以比左圍裙我地為主。無骨牛小排同牛肩胛嘅肉質好軟熟,配上芥末汁更加新奇,食另有種味覺的刺激,值得一試,不會有太多脂肪,食上口都冇咁大罪惡感,比我們想像的好味!配上飯同任添沙律,非常滿足!

2019-06-26