2018-06-17
旺角行下街見到有間打邊爐嘅地鋪,見到價錢都幾合理,一於試吓。裏面其實有好多款式唔同嘅火鍋任食,價錢有平有貴,時間有長有短任君選擇,可以按返自己進食速度同埋想食邊類型嘅食品去選擇套餐。因為我哋嚟到主要係想食下牛,所以揀咗個高級牛嘅牛小排套餐, $268食100分鐘。如果再貴啲嘅話仲有海鮮任食~呢間餐廳好似食旋轉壽司咁,唔需要點樣落單或者寫落單紙,用平板電腦就可以落單,前面有一條軌道會自動送上食物係你面前。麻辣湯底香味十足,食呢個湯底基本上連豉油都唔使點,已經好滋味。我哋主力挑戰牛小排,牛肉嘅紋理分布均勻,口感一流。如果鍾意食肉,一般嘅雪花肥牛、豚肉、雞肉都係食的。本身冇特別留意,而家用PS4遊戲做主題,為我們送上北斗殘悔丸、北斗百裂菇、岩山兩斬魚滑三款特色打邊爐食物。每人一份,殘悔丸彈牙有香口;魚滑口感有彈性咸香十足。想健康啲嘅我哋就叫多啲金菇同埋粟米等等嘅素菜配料,吸收晒湯底嘅香味個口味立即變得豐富。其實仲有啲炸魚皮等等嘅小食,及各式各樣不同的丸,好有中國色彩,一路吹水一路食就最啱。點單之後啲嘢食都好快送上,最後食到咁上下就可以食埋個雪糕Movenpick。
呢間餐廳好似食旋轉壽司咁,唔需要點樣落單或者寫落單紙,用平板電腦就可以落單, 前面有一條軌道會自動送上食物係你面前。