哇嘩,呢間熱辣辣嘅四川火鍋店真係夠晒溫馨又刺激!我撈埋杓都仲覺得心跳加速,係咪好期待呀?今次我點咗嗰個鴛鴦自由鍋,左邊係嘩啦啦嘅蕃茄湯底,味道鮮甜得嚟唔覺膩,成個湯底紅彤彤好似錦繡江山咁,超級吸引!右邊就係清新爽口嘅菌湯,每一啖鍋都感受到啲菇菇嘅鮮。🥘手切牛頸背嗌完都唔捨得放鍋裏,教人喉嚨咕嚕咕嚕叫住,每片都咁滑咁瘦,稍為涮一涮,柔嫩得來彈牙得嚟,呢種口感真係太“掂”喇!🤤 手工蝦滑就更加唔使講,啱啱好嘅咸香味,每一坨都蝦味濃郁,一啖入口即刻彈弓,仲有嗲嗲嘅口感,真係好食過癮!🍤至於啲青筍同淮山,都係我嘅熱門選擇,清脆青筍啫啫哋,淮山軟熟吸晒湯汁,簡簡單單都咁好味。最後落場嘅紅糖糍粑就更加好戲,啖啖香糯,仲要有個甜香嘅黑糖蜜隨你沾,實在係“正”爆晒!食完後成個人好似冚唪唥都回到唐朝咁,既滿足又滿足!🌕呢度嘅火鍋係真心推介,食材質素高,湯底選擇多,而且埋單之後感覺好過癮,响呢度食火鍋,真係值得大吼一聲:正!👍