2024-01-11 324 views
跟著胃口,今日揀左個家熟悉嘅餐廳,賣相平實得黎驚喜不斷,整個餐飲體驗,真係滿足到我嘅五官六感!忌廉湯入口順滑,洋蔥青瓜爽口得嚟香郁撲鼻,跟住件黑糖麵包,鬆脆得哩,簡直係非一般嘅享受!這個燒雞肉芝士夾餅,外層帶點薄脆,雞肉芝士滋味海派大滿貫,每一口都有層次,不得了!為家中小朋友點嘅迷你烤豬肋骨,將肉質嫩滑嘅美妙呈現到極致,BBQ醬香得流晒出黎。轉個彎試咗美國肉丸蕃茄意粉,意粉嘅口感啱啱好,肉丸豐滿得嚟又彈牙,蕃茄醬汁微甜中帶酸,交織成一首完美嘅交響曲。而家最後嚟個雪糕朱古力軟餅,嘩!朱古力香濃到犯規,焗得啱啱好嘅軟餅加埋雲呢拿雪糕,完美嚟一個甜美收場👌🍫🍨。食完今次,我感覺自己嘅味蕾變得豐富咗好多,真係五星級嘅享受!