2017-05-25
不論熱同凍都會去打邊爐, 常常都是, 今次去了前家樂火鍋店, 見到個名諗起家樂盈盈一家食店環境簡單裝修, 不是很大地方, 但舒適不會迫迫的 😊😎沒有叫雞煲, 叫了個烤海鯇魚鍋(大邊)未試過食烤魚, 要試試, 不常常都是吃正統火鍋一個烤平平的盤放了大大的烤鯇魚,有一些配料(鮮腐竹, 莞茜) ,煲下煲下大大條烤嘅鯇魚, D皮煎得焦焦地, 好香口, 皮都食埋可以, 肉好真係啱我呢隻貓, 好鍾意吃魚配上清清的湯底,加上莞茜香味, 好香味, 最喜歡莞茜嘅我就當然係越多越好, 嘻嘻但唔喜歡嘅就一定撥開晒....不少得嘅火鍋配料, 鳳城水餃,鮮蝦雲吞。好新鮮,皮薄,雲吞裡有蝦,蝦肉十分爽口。手嫩手切肥牛, 好嫩, 好有牛味, 火鍋都必要了, 炸魚皮同炸響玲, 好脆, 鮮蝦滑新鮮, 收貨綜觀各樣火鍋都不錯, 不是馬馬虎虎的水準, 最重要新鮮
食店環境簡單裝修, 不是很大地方, 但舒適不會迫迫的 😊
手嫩手切肥牛, 好嫩, 好有牛味, 火鍋都必要了,
炸魚皮同炸響玲, 好脆, 鮮蝦滑新鮮, 收貨
綜觀各樣火鍋都不錯, 不是馬馬虎虎的水準, 最重要新鮮