2021-06-21 614 views
今日去左元朗一日遊,去左錦田食泰國菜🏝熱辣辣真係好似去左泰國咁😂1️⃣芝士烤龍蝦2️⃣烤龍蝦配泰式酸辣汁🦞啖啖肉、肉質彈牙又有膏,超正🤩燒既時間岩岩好同埋老闆每朝都出去買海鮮,保證新鮮😆3️⃣鹽燒烏頭識我既人都知我唔食魚,但佢燒得又岩岩好、肉質好嫩,食得出係新鮮魚而唔係死魚🙊,🐟入面仲放左香料,所以魚肉都有香料味👍🏻4️⃣串燒🐮🐔🐷以個就好普通,可以唔洗試😂5️⃣生蝦刺身食泰國野一定必叫😋配上泰式酸辣汁好開胃😋6️⃣小食拼盤(炸蝦餅/魚餅/春卷/炸雞翼)4樣都好味,不過我最中意係炸蝦餅,下次再去會淨係叫炸蝦餅7️⃣泰式馬拉盞炒通菜非常惹味,好味8️⃣椰青🧉又係必叫的!出面既椰青多蚊都老左,d椰肉好難刮出來,但以到既椰青就輕輕一刮就食到,食完野飲椰青好清熱解暑🤗

1️⃣芝士烤龍蝦
2️⃣烤龍蝦配泰式酸辣汁

3️⃣鹽燒烏頭

4️⃣串燒🐮🐔🐷
以個就好普通,可以唔洗試😂

5️⃣生蝦刺身
食泰國野一定必叫😋配上泰式酸辣汁好開胃😋

6️⃣小食拼盤(炸蝦餅/魚餅/春卷/炸雞翼)
4樣都好味,不過我最中意係炸蝦餅,下次再去會淨係叫炸蝦餅

7️⃣泰式馬拉盞炒通菜