2018-09-09 378 views
今日放假就同媽咪去試下平時都好爆場嘅泰國廚房,一入到去伙記話室內無位,要坐露天,問我地有無問題,天氣有三十幾度,其實都幾難頂.因為唔夠人手,我地坐左好耐都無人比餐具比我地,咁為有自己去拿,好彩上餐嘅速度都算快…青咖喱牛腩, 青咖喱做得幾出色,好重嘅香茅味,仲有好多泰國香草,好醒胃,牛腩也不會太韌,又吸收曬D咖喱汁,好入味,幾好食,個青咖喱汁加落D飯度,已經可以送曬成碗飯. 干炒雞絲河也炒得幾好味,炒河最重要係夠獲氣,河粉色澤幾靚,feel到係用大火猛炒先做到既效果,但又唔會乾身,每條河粉都非常入味,加埋D配菜,有介蘭,紅蘿蔔,棷菜,感覺健康D,無咁邪惡.整體來講,食物方面都做得好出色,但人手方面就有待改善.同室外坐,真係好熱,但食物可補返人手同環境的不足.

2018-09-07
Type of Meal