2024-03-18 32 views
今天的晚餐真是令人感受到舌尖上的火熱🔥!首先四川麻辣湯味道麻辣刺激。湯裡的辣椒、花椒和各種香料融合在一起,帶來了濃烈的辣味和麻感,刺激了我的味蕾,也讓我感到身體被溫暖包裹。辣味指數🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️呢間餐廳係主打火鍋的,係銅鑼灣渣甸中心3樓今全層,有各種火鍋料飲品等提供,材料新鮮好好味😋虎蝦🦐肉質鮮嫩,口感彈牙,鮮甜而有蝦味。蝦頭仲有大量蝦膏,味道有甜又濃郁,好味到連手指都吮埋。甜味指數🤤🤤🤤🤤🤤鱔片🐟肉質爽口彈牙而滑嫩。每一片鱔片都有淡淡的鱔魚香味,味道鮮甜,讓我回味無窮。照片記得唔好煮得太耐,如果唔係就唔好食㗎啦!鮮味指數😍😍😍😍😍芋絲清爽彈牙,含有膳食纖維而且低卡路里,食多多都唔怕,吸咗啲湯仲帶有麻辣味道。清爽指數👍👍👍👍👍冰豆腐的口感滑嫩,入口即散,有好香豆香味,鍾意食豆腐嘅一定唔好錯過。豆味指數😋😋😋😋😋
辣味指數🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

甜味指數🤤🤤🤤🤤🤤