2023-07-21 68 views
同朋友行完街係Yoho食埋晚飯,係餐廳區行咗一轉見呢間餐廳樓底好高好舒服,於是揀咗呢間食川菜嘅餐廳,夏天食川菜係特別過癮嘅。全部前菜都好吸引辣子肥腸唔係好食得辣嘅我哋,見到大大窩紅卜卜嘅肥腸放上枱覺得好震撼,肥腸外脆內軟,比炸大腸更香口更惹味,而且薯條吸引咗香料嘅香味,好香好脆,必食推!酸菜魚魚片啖啖肉,肉質嫩滑唔腥,食完個嘴麻麻哋,連續食連頭皮都得麻麻哋認真過癮,少辣嘅辣度食開十少辣嘅我覺得啱啱好,配料十分豐富,大量豆芽、酸菜、菇、萵荀同闊薯粉,豆芽萵荀好爽口,薯粉煙靱都唔錯。泡椒魚皮第一次涼拌魚皮好有新鮮感,魚皮切成一條條絲,似食緊好爽脆嘅冷麵,而且完全唔腥。糖拌蕃茄糖拌蕃茄係想像到嘅味道,由於點咗幾樣嘢都重口味,點個糖拌蕃茄中和下,酸酸甜甜嘅蕃茄可以清一清味蕾,解除油膩。黑糖椰汁芋圓冰粉芋圓煙韌,整體甜度適中,黑糖椰香好夾好出,冰粉晶瑩通透好彈,可以消除重口味嘅油膩感,夏天食好消暑。士多啤梨冰冰粉表面鋪滿乾菓同麥片脆脆,色彩繽紛,士多啤梨乾同山楂餅嘅酸甜味令到冰粉好開胃,可以解除油膩感。百香果梳打 +楊枝甘露沙冰兩杯嘢似都好開胃,食重口味嘢必點

全部前菜都好吸引

辣子肥腸

酸菜魚

泡椒魚皮

糖拌蕃茄

黑糖椰汁芋圓冰粉

士多啤梨冰

百香果梳打 +楊枝甘露沙冰
兩杯嘢似都好開胃,食重口味嘢必點