2017-08-10 1234 views
有次我搭巴士前往荃灣時,見到呢間角落位置的咖啡賞館,但是每一次都未能抽空前往,今天決定去試一試佢地既green tea latte, New York cheesecake & green tea chocolate cake, 店很細,室內只有約8個座位,室外有幾張枱,我就選擇外賣,店內裝潢簡單,位置狹窄,員工有三人,大家都忙著,蛋糕款式不多,雪櫃亦不大,蛋糕已經用透明膠盒入左放在雪櫃,我件紐約芝士蛋糕盒子都🈵️佈水珠的,看似不太新鮮咁,而綠茶就係店員從另一個大雪櫃取出的,可能新鮮一點吧。等左五分鐘,D野齊了,好心急睇下杯green tea latte ,熱呼呼的,因為新鮮製作,綠色很深,應該很濃好綠茶,果然冇死甜的味道,好怕出面有D落糖漿,呢杯好甘澀,而且奶味濃,個人喜歡甘味濃郁的味道, 所以呢杯很啱我口味, 至於芝士蛋糕比我預期好,質地不是實實的, 好濃芝士味, 不太甜, 一口蛋糕,口綠茶,中和番芝士蛋糕的甜,下午茶之選!綠茶朱古力蛋糕就失望了,雖然係幾綠色,但綠茶味不足,質感奇怪,軟軟咁,就冇乜好感。
TakeAway