2022-07-01
突如其來好想食點心,所以專程過來觀塘試一試由地鐵站行去餐廳大概十幾分鐘左右由於當日天氣非常炎熱,行到門口已經汗流浹背就算入到餐廳有微弱既冷氣都已經舒服好多枱面有QR CODE 可以自助點餐因為食客唔太多,所以直接用點心紙好似仲快不過當日既WAITRESS 額頭上面印左"生人勿近"由落單 斟茶 上菜 收碟 都係毫無表情同交流但係佢交足功課 有求必應 所以服務方面無唔滿意 好快就上菜,首先D 點心全部都熱辣辣好開心好似岩岩蒸完就即刻拎出黎,仲要係辣口果種由其係波蘿叉燒包,外脆內軟,又足饀,必食推介鮮蝦腐皮卷係我個人必點既,亦都食過好多間,呢個都係好正,新鮮滾熱辣,好脆口入面仲有西芹,唔係間間都有燒賣都好正,雖然得2粒, 但係比正常SIZE大, 而且非常JUICY 蝦餃好似係皇牌點心,成個拳頭咁大都好有GIMMICK不過我個人就鐘意正常SIZE,一口食晒呢個略嫌大左少少夜晚當然要食飯,所以叫左呢個鳳爪排骨飯,D飯粒粒分明最後叫返個燉湯作結,熱騰騰,仲有粒鮑魚仔最後仲叫左一碟XO醬金錢肚個人覺得不叫也罷,唔算太好食
由地鐵站行去餐廳大概十幾分鐘左右
由於當日天氣非常炎熱,行到門口已經汗流浹背
就算入到餐廳有微弱既冷氣都已經舒服好多
枱面有QR CODE 可以自助點餐
因為食客唔太多,所以直接用點心紙好似仲快
不過當日既WAITRESS 額頭上面印左"生人勿近"
由落單 斟茶 上菜 收碟 都係毫無表情同交流
但係佢交足功課 有求必應 所以服務方面無唔滿意
好快就上菜,首先D 點心全部都熱辣辣好開心
好似岩岩蒸完就即刻拎出黎,仲要係辣口果種
由其係波蘿叉燒包,外脆內軟,又足饀,必食推介
入面仲有西芹,唔係間間都有
蝦餃好似係皇牌點心,成個拳頭咁大都好有GIMMICK
不過我個人就鐘意正常SIZE,一口食晒
呢個略嫌大左少少
夜晚當然要食飯,所以叫左呢個鳳爪排骨飯,D飯粒粒分明
最後叫返個燉湯作結,熱騰騰,仲有粒鮑魚仔
最後仲叫左一碟XO醬金錢肚
個人覺得不叫也罷,唔算太好食
Other Info. :
碟碟點心都係熱騰騰,真係好正,食物都好好味
不過因為店內空調嚴重不足,就算對住風口位食野,食到個人都慶合合
建議大家帶多包紙巾,除左食完抹咀,仲要抹埋汗