2020-03-09 671 views
相傳食咖喱可以強身健體,所以趁今日天朗氣清,就同屋企人來西貢抗疫食咖喱。原本唔係來呢間食,不過另外一間咖喱舖中午無開,所以就來呢度試下。呢間舖面積唔大,得十二個位,來到嘅時候,好彩有人啱啱埋單,唔使幾耐就嗌野食喇。睇佢嘅餐牌,加埋佢舖頭嘅設計,似係做外賣多,好多款都好適合外賣。嗌咗好多野食,有啲食得太快無影到相,喺度講下啲無影相嘅野食先︰雞肉卡巴︰好好味,肉菜比例好好,唔會多肉到滯,又唔會多菜到寡。瑪莎拉咖哩雞肉︰呢款咖喱真係無得彈,辣度適中,香遠益清,可遠觀又可同歡。如果無乜人嘅話,呢度會播下啲印度電影,雖然無開聲,不過佢播嘅都係香港上過嘅戲,大家唔會太陌生。食食下,發現有人好似等緊位,等到我地十幾分鐘之後食完就走入來,睇來呢間餐廳都幾受歡迎呢。

烤餅同咖喱羊肉
蒜蓉烤餅
咖喱魚炒飯
咖喱雞肉炒飯
Other Info. : 呢度同我喺印度食嘅咖喱差唔多,夠正宗,美中不足嘅係呢度得一款烤餅,如果多幾款烤餅揀嘅話,咁就Perfec池喇﹗
2020-02-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
烤餅同咖喱羊肉
蒜蓉烤餅
咖喱魚炒飯
咖喱雞肉炒飯
  • 蒜蓉烤餅,雞肉卡巴
  • 瑪莎拉咖哩雞肉