2023-03-30 224 views
上星期去咗中環搵朋友Happy Hour,飲完後就係附近搵嘢食,見到呢間串燒店8點幾都仲好多人,咁應該係好嘢黎,就決定同朋友去試吓,餐廳提供不同款式口味的串燒,有港式、日式、川式、泰式都有,口味選擇多,而且價錢合理,怪不得平日都咁多人。🥢鹽燒赤雞頸肉 自從上次試過雞頸肉後就成為推廣大使,原來朋友都係未試過,咁梗係要試吓啦~ 今次呢間都好唔錯,雞肉嫩滑,油脂分佈均勻,只要加少少鹽去調味就已經好足夠😋 🥢麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇 呢個比較辣,免治雞肉軟骨有口感,配埋冬菇食好惹味😋 🥢鹽燒和牛牛小排 牛小排有意外驚喜,因為原本只係諗住簡單的牛肉咁,賣相也只是一般,但入口就是不同,肉質嫩滑香濃,油脂豐富😋🥢厚切鹽燒牛舌腩 厚切軟腍有口感, 啖啖肉好滿足食牛舌既慾望。 🥢麻辣豬大腸 豬大腸肥瘦適中,我少食都可以接受,而且有少少辣,有減輕肥膩感,食多幾舊都唔覺 🥢福岡味噌松阪豬 松阪豬,即豬頸肉,有油脂,也有脆感,配上有少少甜美的味噌,出奇地配合。 🥢鹽燒豚肉荔枝卷、 豚肉豆苗卷 串燒好鍾意點這個,荔枝清甜juicy,配著燒得微微焦香的豚肉。 豆苗卷異曲同工,只不過係包住翡

🥢鹽燒赤雞頸肉

🥢麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇
呢個比較辣,免治雞肉軟骨有口感,配埋冬菇食好惹味😋

🥢鹽燒和牛牛小排

🥢厚切鹽燒牛舌腩
厚切軟腍有口感, 啖啖肉好滿足食牛舌既慾望。

🥢麻辣豬大腸

🥢福岡味噌松阪豬

🥢鹽燒豚肉荔枝卷、 豚肉豆苗卷
串燒好鍾意點這個,荔枝清甜juicy,配著燒得微微焦香的豚肉。 豆苗卷異曲同工,只不過係包住翡翠苗,第一次見,幾清新。

🥢鹽燒原塊雞皮
呢個係必點菜式,張開的雞皮燒得薄脆,燒得乾身唔肥膩,好似食緊豬肉紙咁,正!

🥢豚肉節瓜波板糖(附月見)
呢個係餐廳自己自創的,見到相覺得意所以特別叫黎試吓,真係好似一支波板糖咁,豚肉及節瓜片一起捲成圓餅,加上竹籤真係好似一支波板糖咁,味道係豬肉味,唔留心其實唔覺有節瓜在中間,醮埋雞蛋更加嫩滑

餐廳有時令海鮮,會有牌寫住幾多錢,可惜我地去到叫時已經售罄,咁唯有叫番D大路D 既, 但其實都好唔錯~
🥢牛油蒜蓉燒虎蝦
虎蝦啖啖肉,爽口彈牙,充滿蒜蓉香味,正~

🥢蒜蓉燒廣島蠔
廣島蠔燒得剛剛好,無over cooked,蠔肉仲係好嫩滑juicy 。

🥢燒茄子
茄子都幾大條,鋪上滿滿的蒜蓉,上到枱好香,啖啖茄子好

🥢蟹膏燒飯團
飯團超大,比平時一般日式串燒店的飯團大一個size,滿滿的蟹膏舖滿飯團面,海苔獨立包裝另上,唔會因為放得耐而變淋, 飯團面燒得無脆,配埋鮮味蟹膏,食完好滿足。
蟹膏燒飯團

🥢黑糖燒菠蘿
甜品點咗黑糖燒菠蘿,面頭甜甜地,配上微酸又多汁的菠蘿,好味,完美的完結一餐

另外仲叫咗鹽煮枝豆、汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見) 、明太子雞腿肉 。

飲品是啤酒,而家做緊買一送一,好抵❤️
另外,朋友點咗百香果梳打,酸酸甜甜好大杯,啱晒食串燒。
  • 黑糖燒菠蘿
  • 厚切鹽燒牛舌腩