2022-07-31
焫焫焫焫焫焫着,呢兩日真係熱到不得了🥵,夏天又係食冰嘅好時候,每次見人食住一個超級大嘅刨冰,心諗會唔會食到牙痛嫁,終於有機會食到甜姨姨之後,發現真係會愈食愈爽嫁🤣今次係食左佢嘅期間限定🎐🍽~奶醬脆多刨冰奶醬多就食得多啦,變左刨冰都係第一次,一上枱,俾佢巨型嘅size嚇左一跳🤣,見到佈滿煉奶同啡色嘅醬,仲聞到花生嘅香味,未食都覺得佢一定足料🤣,佢哋好細心,都知道d冰食到尾都可能會唔夠味,佢地額外會跟多一個奶醬俾你。另外,呢個冰仲會跟多一個真嘅奶醬多🍞,真係滿足晒兩個願望😍個冰中間位置佈滿晒花生碎同糖,真好夠味呀,食到最後都可以唔洗再加醬,我覺得啱啱好。鍾意奶醬味嘅朋友,趁呢個咁熱嘅天氣,快d試吓,消暑消暑🤤甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街11號地舖#hkfoodie #hkfood #hongkongdessert #香港美食#香港foodie #香港甜品店 #銅鑼灣
今次係食左佢嘅期間限定🎐
🍽~奶醬脆多刨冰
鍾意奶醬味嘅朋友,趁呢個咁熱嘅天氣,快d試吓,消暑消暑🤤
甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街11號地舖