2024-08-22 949 views
好耐無食中菜,昨晚同朋友訂咗中環利寶會館食晚飯,入到去覺得環境好舒服,侍應好好禮貌叫左自選套餐$388一位先來前菜:蜜糖焗花生,做法似反沙芋,用糖炒至包住粒花生,呢個食唔停口🤣脆皮燒乳鴿:炸到皮脆肉嫩,好多肉汁。配淮鹽及喼汁,但係本身好夠味,唔點汁都好好食😋濃湯雞煲翅:個湯真係好好飲,好足料,足3兩嘅魚翅,又粗又飽滿又條條分明,而且食得出係靚嘅魚翅,啖啖都好滿足。就咁飲已經好夠味,你亦都可以加啲醋嚟食豆鼓雞煲:嚟到個煲熱辣辣,鹹香嘅豆鼓真係好開胃,而且雞份量都好多,乾蔥、蒜等配料都好味好甜,好入味,呢個送飯一流👍🏻雪菜肉碎豆腐:雪菜好惹味,配微微煎香豆腐,平衡返雪菜嘅鹹味,而且都係煲上夠唒熱荷葉飯:一打開果陣荷葉香氣撲鼻而來。配料有燒鴨肉,蝦米,瑤柱絲,飯粒好乾爽,而且唔油膩。食到呢度已經好飽,我見隔籬枱仲打包兩個荷葉飯😂蛋白杏仁茶:香滑嘅杏仁茶,唔太甜,配蛋白增加口感,而且好養顏,甜品係另外一個胃,再飽都要食😜

叫左自選套餐$388一位

2024-08-18