2021-05-17 305 views
第二次寫食評上次試完韓燒嘢食,今次試凍肉類買返屋企咁啱上朋友屋企打邊爐🍲同韓燒事關我個fd係牛肉控對食物要求好高我就問店員,邊幾類燒係最好,細心介紹完厚度、肉質、油脂分布!我影低哂相之後send俾個fd先決定買由於呢度係無蕃茄,豆腐,菜果d賣就過美樂對面個街市買喇不過佢哋有日式火鍋湯包$30咋平過好多舖頭,响鈴卷,丸類嘅出奇地佢地個墨魚丸真係好鮮甜彈牙佢個十勝豚肉好正,落salt燒就食得好甘香完全唔會好似街市買果d咁有陣臭豬味100分!帶子口感幾好,一絲絲嘅,唔係縮到好細粒店員話帶子無經過漂白先會黃黃地,先放心買A5黑毛牛 切哂片,好方便。最後買了6個生果,店員話老闆係果欄有舖每星期都有新鮮水果⋯⋯價錢方面就唔係好平好似街市咁,不過就有得自己揀同產地來源唔係大陸,大部分見佢開箱連哂盒show返哂出嚟,同埋生果係大件總結下次會再買,推介十勝豚,生果,A5和牛,美國日本混種和牛
第二次寫食評
上次試完韓燒嘢食,今次試凍肉類買返屋企
咁啱上朋友屋企打邊爐🍲同韓燒
事關我個fd係牛肉控對食物要求好高
由於呢度係無蕃茄,豆腐,菜果d賣
就過美樂對面個街市買喇
不過佢哋有日式火鍋湯包$30咋平過好多舖頭,响鈴卷,丸類嘅
出奇地佢地個墨魚丸真係好鮮甜彈牙
帶子口感幾好,一絲絲嘅,唔係縮到好細粒
最後買了6個生果,店員話老闆係果欄有舖
每星期都有新鮮水果⋯⋯
總結
下次會再買,推介十勝豚,生
果,A5和牛,美國日本混種和牛
恐龍蛋
2021-05-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
恐龍蛋