2017.03.01 😐係啲個雞煲 泛濫的時代🐔上水舊墟居然又開一間以雞煲為主打的食店不過今次佢地就穩陣啦 做埋串燒🍢上水都少有串燒店 聽落都幾吸引店面的裝修簡單卻有種高雅舒適既感覺而且亦用上舒適既沙發木椅子供客人使用 值得一讚😚由於有賣串燒 他們將原有餐廳的設計巧思地改為bar台除左一般常見的藍妹 青島啤外;仲有1664 白帽子修道院啤可選擇 種類挻多的不過仍有好大的進步空間藥膳雞煲 (半隻雞) $128煲上桌時 雞是另上的 要自己加落去烹調藥材的量都算幾多 當歸 黨蔘 紅棗 龍眼肉 紀子當雞吸收曬藥材的味道🍲淨下來的汁用黎泮飯食 呀媽話食完成個人暖曬日本黑豚豬肉片 (細) $48個人建議如果黎啲度最好就不要叫羊肉片首先 份量不多 而且是碎碎的🐐我地一放落煲已經散曬 唔抵食而圖中所見是豬肉片🐖份量我覺得ok的 而且味道亦不錯 可以一試汁燒鰻魚 $88黎到以串燒為主題的店鋪 燒鰻魚仲要係牆上寫著的推介當然唔少得要試試佢第一 我是等得不耐煩 超久的🤢第二 亦是的最不滿的地方 點解咁得意會將熱辣辣的串燒 放落發保膠上碟呢溶x曬🤕第三 外表跟我想像中不一樣 不是燒汁的嗎 味道亦怪怪的 曬上大
2017.03.01 😐
第二 亦是的最不滿的地方 點解咁得意
會將熱辣辣的串燒 放落發保膠上碟呢
溶x曬🤕
第三 外表跟我想像中不一樣 不是燒汁的嗎
味道亦怪怪的 曬上大量的椒鹽及淮鹽 而入面的魚肉亦沒有太大的味道

另外, 少少個人意見啦
🔼發保膠的問題 真的要盡快改進啦 好驚嚇
🔼賣的係日本或是靚啤酒 不是要你換個印有logo的杯啦 就不想用個古老的白開水水杯飲啦🥛
🔼雖然我明白係出面食飯飲罐汽水都係貴嫁啦 但成12-13蚊罐囉 茶都冇杯 就要迫著飲啦🙄
🔼其實我建議啦 小店可以轉賣枝裝玻璃樽汽水 綽頭野 一係就做20蚊3罐汽水哥類🍻
薄利多銷 而家咁貴
搞到客人一係唔飲一係唔敢叫咁多罐