2024-08-08
侄女就至鍾意食燒肉,今日就同佢去食位於大角咀嘅一方燒肉一入到去,就會提供前菜-韭菜花配上海蜇,酸酸甜甜好開胃睇menu就見到平日一至四有晚市套餐優惠,$168就可以自選三種肉,仲有沙律,一個主菜(冷麵、熱烏冬、飯),超級抵食啊!而我同侄女兩個各自揀咗冷麵同埋熱烏冬,而最後仲有兩粒雪米糍!!! 仲係荔枝味😁😋😋😋員工服務態度好好,會首先用牛脂肪同我哋開爐,然後就將個燒肉舞台交返畀我哋(笑😂講返啲肉,我哋叫咗2個3款套餐,試咗美國牛小排,肩胛小排,鹽燒牛舌,車海老同埋廣島蠔😋每款都有3-4塊,同侄女每款都可以試吓!讚👍🏻最令我哋驚喜係美國牛小排,本身驚有厚度會好靭,但完全唔會!!超淋,而且調味啱啱好~而肩胛小排就比較薄身,油脂好豐富,我就最鍾意呢個😍車海老都必食,好新鮮,最重要當然係個蝦頭,蝦膏配上蝦肉,正!!!而廣島蠔都好鮮甜,而職員都好熱心提醒我哋幾時食得!要特別講下醬汁,分別有鹽,燒肉汁仲有檸檬汁,個檸檬汁拎去點牛舌簡直係Perfecttttt💛👍🏻最後仲加碼咗個60g嘅和牛大判燒,職員主動幫我哋燒,對肉有精準嘅把控,然後放入蛋液中,仲勁細心幫我哋一分為二!呢片和牛真係令我感受到入口
一入到去,就會提供前菜-韭菜花配上海蜇,酸酸甜甜好開胃
而肩胛小排就比較薄身,油脂好豐富,我就最鍾意呢個😍
而廣島蠔都好鮮甜,而職員都好熱心提醒我哋幾時食得!
最後仲加碼咗個60g嘅和牛大判燒,職員主動幫我哋燒,對肉有精準嘅把控,然後放入蛋液中,仲勁細心幫我哋一分為二!呢片和牛真係令我感受到入口即化,配上蛋液感覺令牛肉更滑更好食了,真係回味無窮!😍😍🥰😋
總結,呢間燒肉超值再encore,用一個不太貴嘅價錢就可以食到靚肉,超正啊!!!