2015-03-13 6126 views
今晚歡迎同事,大家提議燒烤,唔想自己買嘢,所以去呢啲燒烤場,同事話呢間燒豬好正,所以去呢度試下,乳豬要先過數訂,坐同事車來到,門口空地可以泊車,地方好大,水泥地,每個爐都有棚遮蔽,場內有幾隻唐狗,佢哋會偷吃,所以紙碟最好放在枱面,閒日可以坐到攞食物嘅屋仔附近,今日閒日無乜客,入場即刻比錢!一個人$100,小朋友要度高(135cm以上當大人)每人包一樣$8嘅飲料,要補差價!食物只係普通丸類、扒類同雞翼任燒,蔬菜蕃薯粟米菇類就要另買!醬料只包蜜糖,其他嘅另買(抵唔抵就自己唸,不限外帶食物,不過唔可以外帶飲料,去到已經好快開好爐,爐係石油罐,好闊好好燒食物用膠盆盛裝,叉好就燒,男店員又會燒下,間中攞啲燒好嘅食物比我哋,大家傾下偈飲下嘢就一晚!場內嘅食物雖然大路無驚喜,不過味道唔錯,尤其魷魚、牛扒同一字排,好淋唔韌,仲好入味,雞翼好滑唔會帶雪味!乳豬就要麥師傅開車送到,佢親自燒,都要燒大約一個鐘,佢會比我哋影相先斬,皮脆肉嫩,又唔會好肥!好好味!我哋外帶了海鮮,好好味!不過要買個網架燒海鮮(又$50)不過個網架就幾好用!架起好方便燒!店員服務就比較粗糙,例如門口阿姐,我哋到場時,問佢我哋訂咗豬
額外買嘅飲品
每人包一樣$8嘅飲料,要補差價!
一字骨、咖哩魷魚
包嘅食物
麵包、蜜糖
食物用膠盆盛裝,叉好就燒,
店員燒嘅丸類

$800燒豬

花竹蝦(自購)
花甲(自購)
雞全翼,扇貝(自購)

店員服務就比較粗糙,例如門口阿姐,我哋到場時,問佢我哋訂咗豬,佢話佢乜都唔知,只係見人收錢,因為附近好多燒烤場,幾驚去錯,要即刻打電話比麥師傅確認,不過佢又無乜唔禮貌,只係態度唔係咁helpful! 其他店員同麥師傅幾健談,
廁所乾淨
難得廁所乾淨(不過今日人少,如果爆場,女廁只有三格,就唔知喇)

如果可以包多啲種類嘅食物(例如蔬菜類)會合理啲!
2015-03-12
$120 (Dinner)
一字骨、咖哩魷魚
店員燒嘅丸類