今年嘅香港好似唔見咗冬天,日日都好鬼熱,難得今個weekend凍咗少少,咁就去燒吓嘢食啦!不過,假期燒嘢食最怕霸唔到爐,仲要拎住一袋二袋,所以我哋去到屯門嘅富泰燒烤樂園,由兆康站行過去約15分鐘,如果揸車嚟,仲可以你免費泊車,都算幾方便架。收費已經包左一個爐,兩包炭,紙巾、一人一支燒烤叉同碟,仲有一支水同飲品。食物區選擇唔少,而肉類仲係真空獨立包裝,夠晒衞生之餘仲唔似出面將唔同嘅味道放埋同一隻碟,不過就相對唔環保喇。雞翼一包有4隻,味道有咖喱雞翼、蒜香雞翼、麻辣雞翼、香辣雞翼同南乳雞翼。我哋就最鍾意鹹香味重嘅南乳雞翼,醃得好入味。另一推介係咖哩魷魚,咖哩味超香,魷魚好彈牙!當然唔少得丸類同腸仔啦。 蔬菜類都有唔少選擇,而粟米係勁甜!而燒麵包係我最拿手嘅!

另一推介係咖哩魷魚,咖哩味超香,魷魚好彈牙!

當然唔少得丸類同腸仔啦。

蔬菜類都有唔少選擇,而粟米係勁甜!

而燒麵包係我最拿手嘅!
2019-02-23