2006-02-16 2 views
上次因為呢間餐廳星期日唔開而摸門釘, 今次我地兩個人食左個二人餐, 整體都好抵食, 又好味.木魚湯尚算清甜, 多料, 似乎唔係落左好多味精.兩款小食我地叫左燒雞軟骨和燒八爪魚串, 燒汁味道太強, 無左原味, 亦太有咬口.招牌菜海鮮燒餅係食過既燒餅中最正既. 香噴噴, 味道一流, 多海鮮, 唔會好似只係食菜咁. 食完一個好想食多一個.甜品是和果子, 好凍, 好味.店舖絕對是家庭式, 最多只可容納十多人. 不知是否為了營造較舒適的感覺, 需要除鞋才可以進入餐廳, 但是放鞋的位置好像不太足夠. 開放式煮食, 主要由一位阿姐負責整燒餅, 所以上菜都好慢, 餐廳亦細心地放置一些漫畫供食客等待時觀看, 但美中不足是那些漫畫都好像很污衊似的, 睇完最好洗手先食野, 希望可以改善及放置一些可以給數人一起觀看的休閒雜誌, 因為如果各人只自顧自看漫畫的話, 好像很自閉, 食飯應該開心一點.

木魚湯尚算清甜, 多料, 似乎唔係落左好多味精.

甜品是和果子, 好凍, 好味.