2018-06-04 13 views
平時去清風街都係食糖水多~ 今日朋友帶路去食一間燒烤叫"海魂燒", 選擇困難症的我睇到個餐牌真係唔知食乜好~ 見佢有兩個套餐, 一個係海鮮2人餐, 五百幾, 一個係和牛2人餐 4百頭, 我地最後係揀咗和牛套餐,叫原先知係有餐酒飲, 咁又幾扺咁喎~ 先黎咗個蕃茄湯, 飲得出係用好多蕃茄+海鮮淆出黎~ 蕃茄酸味重+海鮮鮮味非常開胃~再黎一個蟹子沙律, 蟹子係海量的~ 好大堆蟹子丫~ 好幸福丫~ 之後再上個半熟帶子夾海膽~ 海膽一食就知係靚貨~ 唔係一味得個甜字個D加拿大海膽, 好濃海膽味~ 加分啦~帶子係燒到半熟狀態, 令到口感同味道層次感多咗好多~ 好出色哩一個配答~天婦羅蝦+蕃薯不過不失~ 好吃的, 燒廣島好食到不得之了~ 最後上的燒和牛, 我地要求廚房代燒~ 因為怕油煙, 二來怕自己燒會燒衰咗d牛肉,因為和牛油份好重, 佢附有兩個細漢堡包仔伴食的~ 好貼心~ 但係我要試下佢d牛肉先空口就咁食~ 好有牛肉味, 燒得好香, 無想像中咁林, 但係有咬口既和牛我先仲意~ 哩d先係牛肉嘛~側邊仲有一堆用牛脂燒香咗d 菇菇~ 索咗好多牛脂, 又燒得好香~ 最後我
選擇困難症的我睇到個餐牌真係唔知食乜好~ 見佢有兩個套餐,
叫原先知係有餐酒飲, 咁又幾扺咁喎~
天婦羅蝦+蕃薯不過不失~ 好吃的, 燒廣島好食到不得之了~
側邊仲有一堆用牛脂燒香咗d 菇菇~ 索咗好多牛脂, 又燒得好香~ 最後我係空口食哂d牛肉同菇,
個漢堡仔我空口食咗~
唔好睇個餐樣樣一兩口咁~ 食哂原來都好飽~ 好滿足~
2018-06-02
$200 (Dinner)