2021-06-14 802 views
今日係 #端午節 假期,#小秘書 趁住呢個空檔,梗係要幫自己修補吓啦… 哈 女人嘅錢咪就係咁用㗎囉😅 做完facial出嚟,已經下晝三點幾,食個late lunch再行一陣,又係時候返屋企。見今日 #做節,一於去斬啲料加餸🤤本來今日想去搵「棋哥」嘅,只可惜附近都無分店,只好退而求其次行過去商場一期嘅碰運氣,點知人算不如天算,「海港」門口大排長龍😅 我只好再向前行,嚟到「煌宴酒家」。果然人影都無隻,不過鬼叫自己趕時間咩,唯有做「白老鼠」試吓😅 燒鵝下圧只係賣$105,確實比其他對手嘅平好多,不過望落啲燒鵝都OK嘅… 就試吓啦😅 拎到返屋企,打開個外賣盒,心知不妙👉🏻👈🏻 食落去肉質更加比預期更差,層皮淋啤啤,一啲鵝油香都無,而且啲鵝毛又未掹清,望落去真係有啲唔開胃😖

2021-06-14
TakeAway