2019-11-05
今日因為晏左收工,費事返到屋企好夜先有飯食,所以約埋幾個同事一齊食埋食先返屋企。呢間小店之前lunch經過已經想試,但因為間鋪頭入邊枱唔係好多,所以lunch都冇試到,今日終於有機會食到。因為最近嘅事,而家晚上出去食飯,都唔會好多人,入到去已經有幾台客喺度食緊晚飯. 我哋三個人決定一人揀一個餸. 因為呢度嗰啲名係啲燒鵝做招牌咁我第一時間就揀咗一個燒鵝例牌,同事就揀咗燒腩仔同埋黑椒牛仔骨,,跟住再叫咗兩個白飯Share 同一人一杯野飲. 本身係餐牌都見到有啲一人,二人ge燒味或者小菜,不過太中意食燒鵝,所以決定散叫😂. 等咗一陣,碟燒鵝就送到,因為朋友中意食胸肉,所以碟鵝我哋揀咗個上庒,咬落去啲皮少少脆,但隻鵝唔算好肥,咬落唔算油,仲幾有鵝味,不錯👍🏻跟住再等咗一陣,就上埋個燒腩仔,個賣相唔錯,即刻夾返件,估唔到係熱熱哋的,佢哋上枱前原來有整返熱先,非常之有誠意,值得一讚🥇跟住好快就上埋個黑椒牛仔骨,上菜之際,忍唔住同個待應傾咗幾句,同埋讚賞下個燒鵝同埋燒腩仔,估唔到佢話原來啲燒味係佢哋自家制的,每日新鮮製造,難怪咁好味啦。 但真係估唔到,而家仲有小店係會咁認真咁自己做燒味而家
跟住好快就上埋個黑椒牛仔骨,上菜之際,忍唔住同個待應傾咗幾句,同埋讚賞下個燒鵝同埋燒腩仔,估唔到佢話原來啲燒味係佢哋自家制的,每日新鮮製造,難怪咁好味啦。 但真係估唔到,而家仲有小店係會咁認真咁自己做燒味而家係攞返嚟,實在難得,以為有機會都要多啲過嚟幫襯下,唔好比佢消失