2021-03-16 2496 views
平時半夜去食狗仔粉,都見到呢間燒味舖仲開門,出邊有啲人圍住買嘢食。望落好似好有風味,今日終於的起心肝去試食配合就嚟起好嘅巴士總站,條物華街變咗雙程路,難左搵位停車。不過遲啲大家去完夜蒲之後搭N車返觀塘就可以行去買。去到間燒味舖唔見有任何價錢,或者餐牌。見前面啲人就咁指住兜野order. 我都有樣學樣揀自己想食嗰碗。有牛丸就冇金菇,有金菇又冇魚蛋,雖然咁樣限制咗我哋點餐,不過非常之快,我再同佢講話要啲乜嘢麵,唔使5分鐘就整好俾你。返到屋企食,發現其實全部自己都煮到,冇乜特別,唯一煮唔到嘅就係佢個湯底,所有人嘅order都用同一煲湯烚過,個湯都幾有肉味,不過我唔排除佢有落味精,叫左小辣,食落個感覺有少少似譚仔米線。同埋佢個小辣都幾辣。重點:食物就咁攤晒出嚟,有啲唔係太衛生。不過我見煮左成幾分鐘,應該乜嘢菌都死。車仔麵冇乜特別,唔怕洗碗嘅人,不如自己係屋企煮。見到佢有田螺,下次可以試吓先

重點:
車仔麵冇乜特別,唔怕洗碗嘅人,不如自己係屋企煮。
見到佢有田螺,下次可以試吓先