天氣凍就想食個煲仔飯見到個tea 好抵食,下午茶至到5點半,$75 有煲仔飯連個點心。我地由5點鍾開始排,見條隊有幾個人掛緊,諗住實等到入去食tea.我排左陣見冇客入去,跟住就裝下入面咩環境睇多唔多人啦。見到其實後邊起碼8張枱係吉既,心諗咩事唔放客入去。跟住5:20 先放2個人入去。直到5:27先再繼續放人入去。我地5:28坐低,都即開電話掃QR code 搵個下午茶黎撳。第一次撳係唔熟,諗住叫個staff 直接落單,但個staff 話自己掃code 落單。跟住就tea time 已過啦。問個staff 仲有冇下午茶,又話冇。咁我地成條隊講緊十幾人排左幾個字做咩呢?強調入邊係大把吉枱明明可以5半前入去食tea.排咁耐一句說話都唔同我地講,如你講句陣間入到去冇tea time ,咁我地可以選擇繼續等/唔等。你唔講,我地全部都諗住係可以有tea time .Okay, 冇下午茶,咪當比多至少三十蚊又食少個點心囉。睇下值唔值起碼一百蚊一煲呢個價囉。明既,焗多幾枱客消費多d 嘛,仲浪費埋我地排隊既半個鐘臘腸滑雞飯雞係滑,煲仔飯有飯焦,飯焦咬落好香口,成個飯係唔錯既。但其實附近茶記都做到呢個質素
天氣凍就想食個煲仔飯
我排左陣見冇客入去,跟住就裝下入面咩環境睇多唔多人啦。
見到其實後邊起碼8張枱係吉既,心諗咩事唔放客入去。
跟住就tea time 已過啦。
問個staff 仲有冇下午茶,又話冇。

咁我地成條隊講緊十幾人排左幾個字做咩呢?強調入邊係大把吉枱
明明可以5半前入去食tea.
你唔講,我地全部都諗住係可以有tea time .

臘腸滑雞飯
雞係滑,煲仔飯有飯焦,飯焦咬落好香口,成個飯係唔錯既。
但其實附近茶記都做到呢個質素,仲要平三至四十蚊。

臘腸排骨飯
排骨都好淋幾好食,但排骨份量唔太夠,飯焦一樣多。

總結,晚市個價唔值,下次要再早d 食下午茶煲仔飯就先叫值

Waiting Time
27 Minutes (Dine In)