2005-10-02
10月1日係地既4周年拍紀念日,都唔知食咩好,就上Openrice Search意大利餐廳,意大利餐廳黎講,呢度既comment都唔錯,價錢又ok,聽的網友講,環境好浪漫,拍拖一流,於是就book左呢度,會一會佢。今日黎到唔算多人,6成滿吧﹗國慶黎講算好好~~ ^^呢度好近煙光匯演,可惜就唔到時間一齊睇~我地今日唔係好肚餓,所以叫個態度好好既女待應幫我每樣點半人份。最後order個時,係個好cool既男待應幫我地order既,佢幫我地每樣都點左一人份,攪的食淨野,又試唔晒的菜。今晚共有三個待應,女待應,一個好nice既男待應,和一個好cool既男待應。呢度氣氛真係唔錯,有燭光。我地order左兩個湯,一個洋chong湯&一個海鮮雜菜湯。我地覺得洋chong湯一般,可以不試。但係個洋鮮雜菜湯就好香,我地最後order多一個share。的麵包真係如網友所講,好正,可試我地唔係散叫,食晒的包,就食唔落其它野啦﹗1. 個頭盤唔錯,幾有心思..咩都有的咁~的油幾吸引2. 什箘田螺-- 好香好味3. 西蘭花--OK, 但可以不試4. 炸軟殼蟹-- 好好味5. 酒煮青口-- 好滑好香6. 素菜雲吞-
今日黎到唔算多人,6成滿吧﹗國慶黎講算好好~~ ^^
呢度好近煙光匯演,可惜就唔到時間一齊睇~
呢度氣氛真係唔錯,有燭光。
1. 個頭盤唔錯,幾有心思..咩都有的咁~的油幾吸引
2. 什箘田螺-- 好香好味
3. 西蘭花--OK, 但可以不試
4. 炸軟殼蟹-- 好好味
5. 酒煮青口-- 好滑好香
6. 素菜雲吞-- 嘛嘛地個皮,&好多芝士,好流..可以唔叫(食淨既)
7. 燒羊架-- 好好味,正!!
最欣賞都係佢,我都係人一向嘛嘛地羊,第一次食燒羊架係是咩野酥味都冇,又嫩又滑(好想再叫,但實在太飽)
8. 香橙鴨胸-- 好香好好味,好鐘意佢的汁,幾特別,不過唔覺有橙味wor~
9. 牛扒,切都好薄,不過我唔鐘牛既,我男友就話羊扒好味的,牛扒有少少un。
10. 甜品..本來淨係想叫個生果食,佢地話的甜品係一set上,唔洗choose(但個時已經係勁飽,的生果似係jump左糖少,勁甜,的蛋榚麻麻地,我整比食好過)
埋單,二人$360..我比左$10 tips = Total$370