2022-12-17
Badboy今次同朋友去咗尖沙咀嘅樓上舖食串燒,一上到嚟就見到好靚嘅舖面,入面嘅裝修都好用心,有唔同嘅風格。嘢食超高質,全部都好好食❗️串燒有好多選擇,badboy都叫咗好多款。呢度嘅串燒好高質,串串都好好食,放心盡情叫啦😆全部都燒得好好,保留到食材嘅鮮味/汁之外調味都好出色,非常均勻同恰到好處,啖啖都咁惹味。而且佢哋有塊石板,保暖超強,我哋食完成餐飯,塊板都仲有餘溫。食串燒最怕攤凍咗影響口感,但有咗呢塊石板就無有怕😃!🧜♂️燒新鮮脆皮白鱔$68燒白鱔出色到世一程度,至少係我食過嘅燒白鱔入面最好食,而且係遠勝對手嗰種🤤勁厚勁juicy,食到有幸福嘅感覺😚必食Item😋😋!🥒燒芝士翠玉瓜$24呢個超好食,超厚切,口感外挺內軟,一咬爆汁,好正!🤤必食Item 2🤤🤤!🤠燒黑啤黑仔骨(特厚)2件$69真係又厚又大件,骨細肉多,燒到好易咬開而且唔乾身,啖啖肉,正😋🐚蒜蓉燒珍寶大扇貝$78真係超大隻呀😍大大粒,火喉控制得好好,保留到佢嘅肉汁,鮮甜好味☺️芝士腔可以揀芝士味,一定好正。🦪燒貴妃蚌$68Badboy不嬲覺得燒貴妃蚌好好食,但唔係好多地方有,同樣大大粒,又甜又多汁🤤🐥鹽燒日本雞心$38呢個
🧜♂️燒新鮮脆皮白鱔$68
🥒燒芝士翠玉瓜$24
🤠燒黑啤黑仔骨(特厚)2件$69
🐚蒜蓉燒珍寶大扇貝$78
🦪燒貴妃蚌$68
🐥鹽燒日本雞心$38
呢個鍾意食內臟嘅朋友好鍾意,其實唔怕有少少少少內臟味係好食嘅。
🍍燒玉桂焦糖金菠蘿$48
金黃色好靚,食落好甜好多汁,焦糖味😋
🐤鹽燒雞軟骨$42
個調味超級惹味,好香口好脆好好咬🤤
🐖鹽燒穀飼三層肉$39
三層肉比例均衡,超香油脂味,好食😋
🐂海鹽燒皇牌牛舌$49
牛舌3塊有原有薄,有唔同嘅口感,外皮燒到脆脆地,厚薄都好食,唔韌,badboy鍾意厚啲嗰塊多啲,應該近舌心?腍啲😋
🍁海鹽燒秋葵$24
腍腍地唔乾,咸咸地好好食😋
🐓喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)$198
雞多肉少骨,麻辣好惹味😋
🌶惹味麻辣大腸$138
個兜好有特式,大腸清得好乾淨,鍾意食辣嘅朋友仲可以揀加辣🌶
🥤自家製冰糖雪耳雪梨水$32
超足料,好多雪耳同雪梨,仲有薏米!冰糖甜味無白糖嘅甜味咁死,清涼😋