2024-07-26
今次約朋友係大圍食野,食上海野劉興記生煎包,聽就好似聽得多,但都無食過 。可能鋪頭細,去到都要排隊,等左15分鐘左右就入得 。入去之前已經見到門口話一口爆汁,請注意 。仲要唔好著新衫‼️🤣叫左2個套餐再加排骨蔥油拌麵同手功豆沙鍋餅 🫔麻醬手撕雞+生煎包(2隻)一上枱真係好足料,一大把青瓜絲,配上雞絲粉皮同花生醬,爽脆飽肚 。生煎包名不虛傳,每一個生煎包都勁多汁,裡面勁鮮甜肉汁,生煎包有一邊外皮勁脆 。生煎包都係即場煎,需要時間,佢都係最後熱辣辣咁上枱 。你仲可以加埋醋食,帶少少醋酸咁食仲正 😋 冇得頂👍🏻發生d 少插曲,真係會一口爆汁,d肉汁射到朋友成身都係,所以真係要食得好小心,同唔好著新衫去🤣迷李雞絲酸辣湯+生煎包(6隻)迷李雞絲酸辣湯係一碗仔,入面既料非常充足,而酸辣度又啱啱好,唔需要再額外加醋 好開胃 。排骨蔥油拌麵排骨又係新鮮即炸起上枱,排骨表面酥脆,裡面軟腍,有咬口 。拌麵油既麵粗身,唔油膩,麵質軟硬口感岩岩好,加埋豉油王去拌麵夾住啲乾蔥超香,味道岩岩好,又唔會太咸👍🏻手功豆沙鍋餅豆沙鍋餅表面脆脆,内裡軟糯,豆沙個人覺得微甜,甜道啱啱好,唔會整得太甜,啱晒我地口味 。整體叫套
一上枱真係好足料,一大把青瓜絲,配上雞絲粉皮同花生醬,爽脆飽肚 。生煎包名不虛傳,每一個生煎包都勁多汁,裡面勁鮮甜肉汁,生煎包有一邊外皮勁脆 。生煎包都係即場煎,需要時間,佢都係最後熱辣辣咁上枱 。你仲可以加埋醋食,帶少少醋酸咁食仲正 😋 冇得頂👍🏻發生d 少插曲,真係會一口爆汁,d肉汁射到朋友成身都係,所以真係要食得好小心,同唔好著新衫去🤣 迷李雞絲酸辣湯+生煎包(6隻)
迷李雞絲酸辣湯係一碗仔,入面既料非常充足,而酸辣度又啱啱好,唔需要再額外加醋 好開胃 。 排骨蔥油拌麵
排骨又係新鮮即炸起上枱,排骨表面酥脆,裡面軟腍,有咬口 。拌麵油既麵粗身,唔油膩,麵質軟硬口感岩岩好,加埋豉油王去拌麵夾住啲乾蔥超香,味道岩岩好,又唔會太咸👍🏻 手功豆沙鍋餅
整體叫套餐都好抵食,仲包杯飲品,同埋生煎包真係必食😋要試下佢個爆汁 。