2014-12-02 4039 views
王子飯店早係銅鑼灣時光顧過幾次,水準不過不失,但環境唔錯,靜靜地都幾好坐.自從銅鑼灣店無左之後都未再食過.友人是飲茶精,只懂食中餐和飲茶,所以決定約佢去Elements分店再試試,睇下有無進步前菜睇黎緊局都係梅子番石榴,梅粉就係有能力將唔夠甜既番石榴變成香甜可口既開胃小食$40 王子蝦餃王,以店名為主打,有信心既做法.食物體積比較大,蝦肉爽,而且調味不重,餃皮不太厚,水準不錯.$36 黃金流沙包,呢個係值得推介的.原因係我一整開個包,o的汁彈到周圍都係,好似食緊九龍城既反肉餅咁,真係嚇左一跳.蛋黃味和奶油味皆重,甜度適中.$48 XO醬帶子煎腸粉,對於一o的做法,我係唔推薦,例如XO醬煎腸粉,但係XO醬原來係要另外自己沾黎食.咁樣明顯係玩野.如果你同我講原來已經落左XO醬,我會仲失望.$108 星洲炒米粉,呢個亦不推介,用上極少既咖哩醬炒成,雖然換來了不油膩和乾身,但係變相就係極為啖味.咖哩味並不存在,就只有食緊黃色顏料既感覺.$68 蒜片牛柳粒.牛肉粒極為鬆軟,無牙都食得到.醬汁類似日式燒汁,頗為香口,連埋蒜片食更添香氣.不過蒜片太少$48 蒜香雞中翼.垃圾級別,完全無蒜味,只係將炸
黃金流沙包
$48 蒜香雞中翼.垃圾級別,完全無蒜味,只係將炸雞翼再放蒜係面,雖然意圖用上生熟蒜,但係多舊魚,根本無味道.

味道上有好有壞乃正常.服務上就不在合格水平,服務員黑口黑面,無禮貌,以呢個價錢,不可接受
2014-08-21
$227 (Lunch)
黃金流沙包