2021-03-11
做野咁辛苦 要獎勵下自己我同朋友都係海鮮控 之前見到有推廣已經黎過 今次仲有全單85折優惠 要encore下先職員當日朝早再確認下訂座 我哋早左十分鐘上去 等左一陣就有得入了一坐低 職員就準備左一碟用鹽醃左既蝦幫我哋燒😋 出面有燒烤食品,泰式小食,海鮮(沙白,東風螺,扇貝),飲品,雪糕 任拎東風螺爽口 仲可以自己調個醬點 佢船河區隔離有唔同混醬頭輪蝦都ok 但肉質比較霉 應該係無咁新鮮既第一輪食蝦 第二輪食返啲熟食先 拎左雞翼,魷魚,多春魚等等佢醃左成5款雞翼 筆者同朋友都幾中意佢既土匪味!至於塊魷魚同多春魚。。都不幸地跌左落條隙到。。食完哩輪就去捉蝦仔🦐記得要fill左啲冰先出去夾蝦 如果唔係凍唔暈隻蝦 佢就有機會係個桶到跳出黎 個缸比起上次黎少左蝦 不過職員都fill得密既 唔洗驚無小小提示:快、狠、準夾完蝦返去 可以用較剪剪走啲鬚同鉗 燒既時候無咁麻煩隻隻大頭蝦都好爽口 仲好多膏添!燒完都唔痴殼 果然新鮮!而家個訂座優惠仲送和牛 鮑魚 同帶子 鮑魚放上爐既時候仲郁 新鮮🤌🏻燒鮑魚要小心 因為可能trap住左啲空氣 燒到好熱既時候會pop 有機會彈起 我同朋友都嚇一嚇😅 後面果枱隻
一坐低 職員就準備左一碟用鹽醃左既蝦幫我哋燒😋
東風螺爽口 仲可以自己調個醬點 佢船河區隔離有唔同混醬
頭輪蝦都ok 但肉質比較霉 應該係無咁新鮮既
第一輪食蝦 第二輪食返啲熟食先
拎左雞翼,魷魚,多春魚等等
佢醃左成5款雞翼 筆者同朋友都幾中意佢既土匪味!
至於塊魷魚同多春魚。。都不幸地跌左落條隙到。。
食完哩輪就去捉蝦仔🦐
個缸比起上次黎少左蝦 不過職員都fill得密既 唔洗驚無
小小提示:快、狠、準
夾完蝦返去 可以用較剪剪走啲鬚同鉗 燒既時候無咁麻煩
隻隻大頭蝦都好爽口 仲好多膏添!
燒完都唔痴殼 果然新鮮!
而家個訂座優惠仲送和牛 鮑魚 同帶子
鮑魚放上爐既時候仲郁 新鮮🤌🏻
後面果枱隻鮑魚仲彈到跌咗落地 然後反問職員點解得佢地會咁🤷🏿♂️
走既時候再拎埋雪糕🤪 大滿足
可惜堂食只係到十點 如果唔係係樓下再飲杯野 就更完美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)