2017-03-15
YO HI 我係SUTEK 今次去到尖沙咀厚福街掃街頭小食其實本人掃街多年, 鏡意試唔同古怪OR 新嘢食其實係朋友介紹叫我去試下拿呢間嘢真係冇堂食去到打個突, 又冇得坐, 不過掃街坐咩鬼去到叫咗幾個小食, 又幾有特色先黎咗杯嘢飲蝶豆花芒果露: 一黎到好靚, 7彩顏色, 咪唔想破壞佢咪就咁飲囉, 點知出事, 原來係要搞搞佢先飲得入口個下佢帶酸, 有藍蝶花, 佢受酸就會變色,. 幾得意. 香辣蒜香雞: 聞落都辣, 入口有d似, 豪大大, 不過我可以話俾大家知, 佢會食過豪大大. 起碼鮮味D, 又炸得爽口, 加上小小辣, 作為小食佢經已冇得頂炸壽司: 呢個不得不提, 咁大個仔(鄉下人士) 真係未見過壽司係炸出黎, 食落口好似乾瑤柱, 再咬幾下FEEL到D飯出黎啦, 佢外翠內有飯質感, 再點下佢D辣汁, 呢個我會再食珍珠奶茶豆腐: 呢味小食真搞笑, 我初頭好怕會肚痛咁溝法, 但食落口又幾得意, 一個珍珠奶茶變咗固體, 個固體質感就係豆腐, 個口感好唔知點咁, 兩樣心信大家都食過, 但有冇試過同一啖可以有齊哂2本種嘢味道最後呢個最特別加最好設計:雪榚窩夫汽水: 名已經好深入淺出地講得名明,
今次去到尖沙咀厚福街掃街頭小食
其實本人掃街多年, 鏡意試唔同古怪OR 新嘢食
去到叫咗幾個小食, 又幾有特色
先黎咗杯嘢飲
入口個下佢帶酸, 有藍蝶花, 佢受酸就會變色,. 幾得意.
最後呢個最特別加最好設計:
雪榚窩夫汽水: 名已經好深入淺出地講得名明, 雪榚+窩夫+汽水, 但有咩值得我去試. 就係佢個杯嘢設計得好特別, 你可以享受甜品之餘係同一舊嘢入面佢竟然有汽水可以飲到, 嘢飲同我蝶豆花芒果露差不多, 係小咗D味啫