2019-11-04 291 views
好朋友最近生日,睇咗幾間餐廳之後,最後經OpenRice book咗呢間餐廳慶祝,仲可以享用主菜買一送一嘅優惠。我哋準時八點去到餐廳,職員即時帶我地入座,仲安排左我事先要求嘅window seat,好有效率👍🏼餐廳佈置得幾好,枱與枱之間唔會太逼。睇完餐牌後,我同朋友最後決定點以下呢幾款食物: 1) 香煎鵝肝伴焦糖蘋果、紅桑子黑醋燒汁2) 美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉3) 烤美國特級安格斯肉眼伴牛油焗露筍薑味照燒汁 10oz (medium rare) 4) 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉5) 驚喜甜品拼盤6) 飲品兩杯 (Fun Panda, Fruit Punch) 食物嘅質素比想像中高,有驚喜,唔會話因為做咗買一送一嘅優惠而令到啲食物唔好食或者份量少。個鵝肝好肥美,好Juicy,啲伴醬酸酸地好開胃。個湯好Creamy,同朋友兩份share,餐廳好細心咁幫我地分兩碗上。肉眼扒超大份,上下一共兩塊,火喉啱啱好,冇血水之餘亦能鎖住肉汁,肉味好香。個意粉好掛汁,好濃好香嘅龍蝦汁味,好食!我嘅飲品Fun Panda調得好好飲,好milky,冇藥水味。食完之後,我借故去洗手間,向工作人員打一

睇完餐牌後,我同朋友最後決定點以下呢幾款食物:
1) 香煎鵝肝伴焦糖蘋果、紅桑子黑醋燒汁
2) 美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉
4) 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
5) 驚喜甜品拼盤

個鵝肝好肥美,好Juicy,啲伴醬酸酸地好開胃。
個意粉好掛汁,好濃好香嘅龍蝦汁味,好食!

食完之後,我借故去洗手間,向工作人員打一打眼色。佢好醒目即刻叫咗另一位同事同我一齊行出門口。我點左一份驚喜甜品拼盤,然後交低兩支蠟燭加幾張我朋友嘅黑圖相😂😂😂請餐廳安排幫我將啲相插係個甜品上面。

餐廳職員好俾心機幫我佈置個甜品,我見到佢哋幾個夾手夾腳咁整😂😂😂😂最後甜品上枱嘅時候,成功令到我朋友大笑!成晚笑唔停🤣甜品師傅手字仲寫得好靚,讚!

總括而言,餐廳嘅食物水準高,職員嘅服務態度都好好,夠細心同好周到,價錢亦都好合理,值得再去。最後好多謝喺03/11/2019晚當值嘅餐廳職員,令我同朋友都留下左一個好開心好爆笑嘅回憶👻👻👻
香煎鵝肝伴焦糖蘋果、紅桑子黑醋燒汁
烤美國特級安格斯肉眼伴牛油焗露筍薑味照燒汁
烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
驚喜甜品拼盤
2019-11-03
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday