2023-11-06
秋風起,又到食大閘蟹嘅季節,餐廳聯乘大閘蟹教主mr.crab,推出88分鐘嘅大閘蟹放題,放題分咗三個時段,根據大閘蟹嘅size有四個價位可以選擇(細、中、大、特大),今次試咗中size,每隻都有四至五兩大,再加上多款蟹粉台式小食,超滿足🤩!小店由第一輪大閘蟹上枱先開始計時,快啲嚟挑戰自己食到幾多隻!食完唔夠喉,仲可以喺佢哋嘅網站買大閘蟹,滿$800送到屋企門口!------------------------------🥢◖88分鐘大閘蟹放題◗ $579呢個大閘蟹放題超抵,可以無限encore大閘蟹,同埋多款台式小食,品質嗰啲都OK,回本一啲難度都冇!等大閘蟹出爐嘅時候,可以叫咗啲小食同嘢飲先,等大閘蟹上枱就直接開工!/大閘蟹🦀有公同乸可以揀,公嘅膏比較啫喱狀,食落鮮甜軟滑;乸嘅膏就係硬嘅橙黃色狀,味道更加鮮甜,甘甘哋~除咗清蒸之外,小店仲有另外三種口味可以選擇:花雕、鹽焗同麻辣,個人覺得花雕味最正,花雕嘅酒香更加帶得出大閘蟹嘅鮮味,但呢款就限量供應,人頭只有一隻~/台式小食🥙有多款台式小食,出品都唔錯,全部都係細細份,乜都可以試下!差唔多都試過曬,個人覺得下面打咗✨嘅必試!蟹粉爆汁貢
🥢◖88分鐘大閘蟹放題◗ $579
/大閘蟹🦀
/台式小食🥙
有多款台式小食,出品都唔錯,全部都係細細份,乜都可以試下!差唔多都試過曬,個人覺得下面打咗✨嘅必試!蟹粉爆汁貢丸外皮帶有韌勁,裏面juicy香菇貢丸嘅味道;蚵仔滷肉飯有三粒蚵仔喺上面,滷肉肉味都好香;阿宗麵線軟滑,有粒粒大腸,加上正宗阿宗辣椒醬,香辣惹味;多春魚炸得酥脆鬆化,食到鮮味,有驚喜!
下面都係任食嘅小食款式👇🏻,有✨可以一試!
-蟹粉水餃
-蟹油多春魚✨
-手工薑茶芋圓
-手工芋圓豆腐
/飲品🧋
有好多飲品選擇,包括多款珍珠奶茶、果茶、少甜冷泡茶、健康茶飲同汽水!推薦百香果烏龍茶、黑糖珍珠奶茶,都唔會好甜,飲到濃郁嘅茶味,當然必點佢嘅黑糖薑母茶,驅寒必備!
🌟Encore指數:9/10