2018-12-16 206 views
約了一班女性朋友係長沙灣附近聽分享會,之前當然要醫吓肚,佢哋話食過返尋味,要再encore,少數都要服從多數,就要聽佢哋講,女性朋友就book定枱就係呢樹食吓午餐。幸好其中兩位朋友早到咗,拎定位,自己就由長沙灣地鐵站慢慢行去舖頭,其實都幾易搵,一開門,全間舖啲食客都係女仔,以為自己入錯舖,驟眼看原來有一位男仕坐係店裡食緊嘢,好在有佢先大膽入舖,爛佬走進少女風系之店。粉色全部都系粉色,店舖裝潢設計大部份都用上粉紅色,見朋友同其他食客都影相,自己都要影吓。又到聖誕,就到聖誕,舖頭亦都有聖誕感覺。自己叫了全日早餐C(牛油果、黑松露炒滑蛋、德國腸、煙三文魚、焗豆、薯餅、牛角包及沙律)整體好味道。朋友就叫了全日早餐B(大啡菇、炒滑蛋、煙肉、焗豆、德國腸、薯條、牛角包及沙律)叫到成張枱都係嘢食,嘢食好味之餘,大家都食得好開心。甜品一到,富士山蛋糕,外型特別,有props伴碟,店員非常貼心,預備了聖誕裝飾,放係枱面,俾我哋影相,又係影相位時間,味道中規中矩,不會太過甜。泡沫咖啡,咖啡味道香濃,提晨飲品。食店職員細心,值得一讚,打卡位多。

,爛佬走進少女風系之店。

全日早餐C 及 B

自己叫了全日早餐C
整體好味道。

朋友就叫了全日早餐B
(大啡菇、炒滑蛋、煙肉、焗豆、德國腸、薯條、牛角包及沙律)
叫到成張枱都係嘢食,嘢食好味之餘,大家都食得好開心。
富士山蛋糕

泡沫咖啡

泡沫咖啡,咖啡味道香濃,提晨飲品。

食店職員細心,值得一讚,打卡位多。
2018-12-02
$165 (Lunch)
全日早餐C 及 B
泡沫咖啡