2024-06-30
我今日去 大角咀 無意中 和《飯先生》懈逅。行行下海景街,覺得肚餓,有間外賣店《飯先生》就出現在眼前,可能呢d就係我哋銘銘中注定嘅緣份,所以我乜都5理立即衝左埋去嗌野食。《 飯 先 生 》佢 玉樹臨風今次我嗌左2個 <元祖溫泉蛋牛肉丼> ,食店採用了嫩口嘅美國牛肉呢 d 小鮮肉,加上青涩嘅青息蔥和洋蔥在wok 中爆香 ,鮮味無窮,非常吸引,啱哂我胃口,食一啖就佔領我嘅芳心。再加上皎潔滑溜嘅温泉蛋撈埋一齊食,味雷上仲會多了一份姿式。至於〈和風一口芝士>和〈一口炸蝦多士>,既有外在美又內在美,外面脆皮包內温濃郁內咸,非常邪惡,一口就溶化左我嘅心。5止呀! 呀《飯先生》佢仲有型有款這是間外賣店,用淨色簡約日本feel 嘅紙盒盛著食物,很有品味和日式風格。所有外賣嘅飯餸全部分離盛著,保持食物新鮮嘅原狀,幾時都以最佳的狀態示人。《飯先生》真是 靚仔我食嘅飯底係日本珍珠米,白雪雪,香噴噴,'靚仔' 真係靚仔 !呢餐飯真係超好味,吃過後就深深愛上左《飯先生》🥰 ........我真係好感激肚餓嘅時候能遇上咁好嘅《飯先生》。以後肚子餓都會找它!#大角咀#飯先生#外賣#
《 飯 先 生 》佢 玉樹臨風
5止呀! 呀《飯先生》佢仲有型有款