2016-05-31
友人約我去了呢間位於奧海城嘅西餐廳。話呢度嘅嘢食整得不錯。有好嘢食就當然要去試吓啦😌奧運站B出口,行無耐就到達。好容易就搵到。店舖內裏好有水手feel,因為有水泡,又有小燈塔向你枱上。一坐低店員就好細心介紹有咩好東西食👍🏻對於我呢啲選擇困難症嘅人,非常的好😌什菜湯配蒜蓉包我最喜歡就係什菜湯。呢度嘅什菜湯都不錯。味道都算濃。而且塊蒜蓉包烘得很香很脆👍🏻檸檬什飲 Lemon Squash $28叫左杯餐飲。檸檬汽水,酸酸地飲完幾開胃😌黑松露芝士夾心pizza $108 👍🏻👍🏻由於一坐低,店員已介紹呢度嘅點松露芝士夾心pizza係好多人都會叫黎食,而且仲要拎過獎😌所以決定要叫一個6吋size黎試下一☺️呢個pizza可以一味三食。店員介紹我地有以下食法。第一種係就咁食,咩都唔加。你會食到外脆內軟的感覺!亦會食到好香嘅黑松露味。第二種係加提子醋食。我"不"左一匙羹聞下,聞到好香加提子味!加左落pizza後再食,感覺更開胃👍🏻第三種係加沙律菜絲再加點醋。我比較喜歡呢個食法,因為比較有口感,而且又連埋菜一起食,感覺好fresh美國頂級肉眼扒 $338👍🏻👍🏻可配飯,意粉,薯蓉。但我地就淨係要菜。可
什菜湯配蒜蓉包
叫左杯餐飲。檸檬汽水,酸酸地飲完幾開胃😌
可配飯,意粉,薯蓉。但我地就淨係要菜。可以揀汁,有黑椒汁,香蒜汁,什菌汁,紅酒汁。我就揀左紅酒汁☺️上菜時,店員話牛扒可以加點鹽食。主角牛扒煎得剛好,切開左後中間買是有淡淡的粉紅色👍🏻肉質林得黎又有咬口,而且都夠肉味😋。我比較喜歡就咁審d鹽落塊牛扒到食,因為可以食到原本牛嘅肉味😋
蔬菜也好好味,特別係粟米!平時我係唔食粟米的,因為覺得無甜味,但呢度嘅粟米粒真係超甜!食左一啖咬,忍不住全部食晒☺️
佢地有原味,朱古力味,薑味,橙味。我就揀了原味,因為可以食到食物本身自己嘅味道☺️終於等到佢出場。超高的。不過我等左一會先影相,所以縮左一點點。用叉一咭開,聞到好香嘅蛋味。而且也不是太甜!我雖然不是一個甜品愛好者,但我深深愛上了呢度嘅呢個甜品😍食完真係仲想食多個😆