2019-03-08 72 views
凍冰冰既天氣最好就是吃!而中最正莫過於是台式了!今日探店既目標是呢間台式店!一入門口已經有一個天燈打咭位,好讓台粉懷緬一下置身於臺灣既感覺!美人鍋       HK$228美人鍋用料十足!有原隻烏雞,還有含豐富膠原蛋白既桃膠,仲有杞子,南棗及金華火腿等老火肴制而成既湯底!感覺好養顏呀!配料方面我地叫左牛切牛肩肉,皇室魚肚,冰菜,鹹蛋黃炸魚皮,鵝肝墨魚丸拼黑松露蝦丸及寛粉條!我個人幾喜歡鹹蛋黃炸魚皮,雖然非常邪惡,但的確非常香脆及惹味!丸類亦非常彈牙!另外魚肚吸盡湯底精華,而且唔係度度都有得食,絕對係必點既選擇!配埋杯杞子杭菊露,感覺份外清新!正呀!

美人鍋       HK$228