2024-10-13 127 views
識得耐嘅人都知我係鍾意食辣嘢,前排經過佐敦見到有間新開嘅湖南菜,即刻約愛辣寶寶一齊去!😍入到去間舖頭好舒服,冷氣好大,食辣嘢都唔怕熱😂😂佢標榜唔做預製菜,全部即叫即炒,我哋落咗單之後,都聽到廚房係開大路喺度炒嘢嘅聲。我哋兩個女仔,叫咗三個餸,加一個主食,好大份好足料。鮮炒黃牛肉$148係佢嘅招牌,有個火熱住上菜,牛肉超多,而且肉味濃。仲有蒜粒同埋辣椒,啲蒜粒都好好食。乾鍋酸菜肥腸$138呢個又係有個火熱住上嚟,食到最尾都仲係熱辣辣。入邊有好多青椒同埋酸菜,超級惹味肥腸洗得乾淨,有少少濃嗰啲位仲好食。雪裏紅肉沫 $78唔好睇佢好似一碟綠色嘅菜,但係佢全部都好入味,清脆加埋啲肉末,味道好夾。呢個會忍唔住不停食。銀絲卷$39由於我哋唔想食飯,所以嗌咗呢一個銀絲卷,佢一籠有五個,熱辣辣啱啱蒸完就上菜,我哋用嚟送啲餸都好夾。舖頭真係乾淨又舒適, 2樓仲有可以包房。得閒經過佐敦,想食辣嘢嘅,可以過嚟試吓。

我哋兩個女仔,叫咗三個餸,加一個主食,好大份好足料。

鮮炒黃牛肉$148

乾鍋酸菜肥腸$138